Wanneer is een URL veilig?

Een URL is veilig wanneer deze gebruikt maakt van het HTTPS-protocol. HTTPS staat voor "HyperText Transfer Protocol Secure" en zorgt voor een beveiligde verbinding tussen de webbrowser en de webserver. Dit wordt gedaan door middel van een SSL/TLS-certificaat, waarmee de data die tussen de browser en server wordt uitgewisseld versleuteld wordt. Hierdoor is het voor derden veel moeilijker om de data te onderscheppen en te lezen. Wanneer een website het HTTPS-protocol gebruikt, wordt dit weergegeven in de adresbalk van de browser met een slotje en/of het woord "Secure".